2021 ve Sonrasında Rent A Car Sektöründe Neler Oldu?

Covid - 19 pandemisi ile değişen çoğu alışkanlığımız gibi Araç Kiralama davranışlarımız da büyük bir değişime uğradı. 2020 öncesi araç kiralama davranışlarımızda konfor ve araç modelleri ön planda iken pandemi sonrası araç hijyeni, sık kiralama davranışı ve toplu taşımadan kaçış sıklıkla karşılaşılan durumlar oldu.

Carpass Rent A Car'ın da öncelik edindiği gibi çoğu firma hijyen tedbirlerini ilk sıraya aldı. Araçların sıklıkla temas edilen direksiyon gibi parçalarından klima filtrelerine kadar pek çok aksan bu hijyen tedbirlerine uygun temizleme yöntemleri ile bir sonraki müşteriye hazırlandı.

PANDEMİ ÖNCESİ VE SONRASI ARAÇ KİRALAMA DAVRANIŞLARI

Pandemi öncesinde de pandemi sırasında da aracın genel temizliği, koltuk ve paspas temizliği ve sigara içilmemiş olması önemli bir kriter idi. Ayrıca araç kiralarken aracın yaşı, bakımları ve modeli ilk sıradaydı. Pandemi ile birlikter düzenler bir anda değişti.

2020 Mart ayına kadar rutininde devam eden araç kiralama davranışları Covid ile birlikte yeni bir hal aldı. Artık bireysel zevklerden çok temizlik ve hijyen önlemleri ilk sıraya oturdu. Araç Kiralama Fiyatları ile karşılaştırılan firmalar artık tedbir ve dezenfeksiyon işlemleri ile karşılaştırılmaya başlandı.

Pandeminin kazandırdığı bir diğer davranış da araçlarda bireyselleşme. Kapalı ve küçük alanlar, toplu taşımalar bulaş riskini arttırdığı için araçlarda da bireyselleşme arttı. Bu durum trafiği olumsuz etkilese de uzun süreli araç kiralamada artışlar görüyoruz.

Ayrıca Denizli VIP Araç Kiralama hizmetine talebin de artmış olduğu bir gerçek. İş hayatında müşterilerini ve kendini önemseyen ve düşünen çoğu firma sahibi VIP transfer ile ayrıcalıklı taşımacılığın keyfini sürdü.

Araç alma imkânı olmayan, bu süreçte hızlı karar vermek istemeyen, artan araç fiyatlarının dengeye ulaşmasını bekleyen ya da araç bakım masraflarına girmeden araç kullanma konforunu tatmak isteyenlerin ilk tercihi rent a car firmaları oldu.

COVID Hijyen Tedbirleri ve Denizli Araç Kiralama

COVID - 19 İLE GELEN HİJYEN TEDBİRLERİ

Hijyen tedbirleri çoğu firmalara göre değişse de firmamızın da uyguladığı yaygın tedbirlere göz atalım:

-Araç yıkamada dezenfeksiyon ürünlerinin kullanılması
-Yüksek ısılı buhar ile araç koltuk ve iç aksamlarının temizlenmesi
-Ozon ile araç içi temizliği
-Araçların kiralama sonrası havalandırılması ve diğer kiralamaya kadar en az 1 gün bekletilmesi
-Araç klima ve polen filtrelerinin sıkça değiştirilmesi ve antiviral - antibakteriyel özellikte kaliteli filtrelerin seçilmesi
-Araç klimalarının ve yollarının sıklıkla ve buharla temizlenmesi
-Araç kiralamadaki ekstra hizmetler ve koltuklar için kullan-at kılıf kullanılması

Daha birçok alanda ekstra tedbirler alan firmalar, Covid sürecini titizlikle atlatmak için elinden geleni yapmışlardır. Her kiralamada özenli ve titiz bir hizmet sunan Denizli Rent A Car'ın 1 Numaralı Firması - Carpass Rent A Car da ilk günden itibaren sıkı tedbirler uygulamıştır.

YERLİ TURİST VE KULLANICI İLGİSİ DEVAM EDECEK

Denizli Araç Kiralamada olduğu gibi Türkiye'nin çoğu bölgesinde yerli turistin araç kiralamaya ilgisi arttı. Tatillerini uçuş kısıtlamaları ve pandemi endişesi ile kısıtlayan yerli turistler bölgelerindeki tarihi ve turistik bölgelere, günü birlik tatillere ve gezilere yöneldi.

Şehirlerarası Araç Kiralama ile kolayca seyahat eden kullanıcıların dikkat etmesi gereken unsurlar da mevcut. Kiraladıkları aracın bakımlarının düzenli yapılmış olması ve günlük kilometre sınırının ne kadar olduğu ve mevcut rotanın ne kadar uzaklıkta olduğu gibi.

2021 Rent a Car ve Denizli Araç Kiralama

2021 YILI RENT A CAR YILI OLACAK

Bireyselliğe ve konfora alışan kullanıcılar, bu davranışı 2021 yılında da sürdürmeye devam edecektir. Özellikle aşı ile birlikte azalarak bitmesi planlanan pandemi ile yaz tatili planları ve geziler programlanmaya başladı.

2021 Ocak ayı itibaren otel doluluk oranlarında çarpıcı rakamlar yakalandı. Pandemi ile savaşta umutlu haberler turizmi olumlu etkilemiş ve hareketlenme başlamıştır. Bu hareketlenmenin yerli ve yabancı turistlerle beraber rent a car sektörüne de yansıması beklenmektedir.

İstanbul Araç Kiralama sıklıkla tercih edilen ve kullanılan bir hizmet. 2021 yılında da İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerde araç kiralamanın yoğun gerçekleşeceği ve araç kiralamada hızlı bir sezon olacağının sinyalleri alınmakta.

Bunun yanında turistik şehirlerden olan Antalya, Nevşehir, Denizli Araç Kiralama Hizmetlerinin de hız kesmeden devam etmesi mümkün.

KİRALIK ARABA HER ZAMAN PRATİK

Kiralık Araba kullanmak yıllık yığınla bakım masrafı ve vergiden kurtulmanın ve bütçe dostu hizmet almanın en kolay yolu. Yıllar içinde katlanarak artan otomobil fiyatları çoğu kullanıcılar için lüks segment otomobil satın almayı imkânsızlaştırıyor. Ancak Denizli Araç Kiralama Firmaları arasında kalitesi ile sektöre adını yazdırmış Carpass Rent A Car gibi firmalardan kolayca Mercedes, BMW ve daha birçok lüks segment aracı kiralayabilirsiniz.

2021 Araç Vergileri ve kasko bedelleri geçen yıllara göre oldukça yüksek. Ortalama yeni bir aracın bir yıllık vergisi 1500 TL gibi rakamları buluyor. Aynı maliyetlerde sigorta ve kasko bedelleri, bakım ücretleri ile bir aracın yıllık masrafı minimum 5000 TL. Araç kiralamak her sene olduğu gibi 2021'de de kazançlı olacak.

Z Kuşağı ve Denizli Araç Kiralama

Z KUŞAĞININ ARAÇ KİRALAMA DAVRANIŞI

Z Kuşağı, 2000 yılından itibaren doğan bireyleri kapsıyor. 3 yıldır 18 yaş ve üstü olarak ehliyet alan Z kuşağı, çoğu araç kiralama firmalarının en az 2 yıldır ehliyet sahibi olma kriterinden dolayı 2021 yılı itibariyle araç kiralayabilecek.

Konfor ve rahatına düşkün, bireysel çıkarlarını ön planda tutan, borç ve kredi prangalarına bağlanmak istemeyen ve geleceği konusunda kuşkulu yaklaşan Z kuşağı bireyleri, araç alma gibi büyük masraf ve borcun altına girme konusunda çekingen. Bu yüzden Araç Kiralama Tavsiye ve rahatlıklarını açıklar.

Daha çok yeni bilgi edinme ve keşfe açık olmaları, belli bir yere ve kritere bağlı kalmaya alışık olmamaları araç ihtiyaçlarını ve araç kiralama konusundaki eğilimlerini de artırıyor.

Teknoloji ve yenilik konusunda çoğumuzdan daha bilgili ve alışık olarak gelen nesil, araçta multimedya özellikleri ve çeşitli donanımları önemseyecektir. Telefona kolaylıkla entegre olan araçlar ve çevrelerinde sıklıkla gördükleri ve alışık oldukları geniş ekran donanımlarına da kiralayacakları araçlarda görmek isteyeceklerdir.

Lükse ve kaliteye olan düşkünlükleri ile genel olarak lüks segment ya da yeni araçlara eğilim göstermesi beklenen Z kuşağı, aynı zamanda görüntü ve renklere de önem verecektir. Alışılmışın dışına çıkmak gençlerin her zaman akıllarında olan bir kriter.

2021'DE ELEKTRİKLİ ARAÇ KİRALAMA

Çoğu firmalar Hibrit Araçlar gibi yeni teknolojileri kullanıcıları ile tanıştırsalar da elektrikli araçlar çoğu firmanın bünyesinde bulunmuyor. Özellikle küçük şehirlerde şarj etme imkânının kısıtlı olması firmaların benzin ve dizel yakıtlı araçlara yönelmesinin nedenlerinden.

Çoğu insanın elektrikli araçlarla tanışmaması, yeni teknolojiye olan güvensizliği ve yakıt dolum zorluğu nedeniyle olsa da yeniliğe açık ve meraklı bir kitle mevcut. Z kuşağı ve çevre dostu sistemleri destekleyen diğer bireyler elektrikli araçların takipçisi. En önemli unsur şarj istasyonlarının yeri. Birçok firma olsa da çoğu istasyonu ile hizmet veren ZES Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Noktaları'na linkten ulaşabilirsiniz.

2021 yılı ile gelişen dünyaya rent a car sektörü de ayak uyduracak. İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir Araç Kiralama sektöründe de elektrikli araçları göreceğimizi düşünüyoruz. Çevre dostu ve enerji tasarrufu sağlayan elektrikli araçlar bu yıldan itibaren daha da yaygınlaşacaktır.

Denizli Araç Kiralamada Yenilikler

YEPYENİ MODELLER FİLOLARA EKLENECEK

Araçların 2021 yılı modelleri çoktan sipariş almaya başladı. Hatta birçok son model araç yakında trafiğe çıkacak. 2021 model araçları çoğu rent a car firması sipariş etti bile. Hatta Şubat ayı için bu araçlara rezervasyon alanlar bile mevcut.

2021 yılında SUV araçlarının daha önde olduğu, tercihlerin bu yöne kaydığı bir yıl. Çoğu otomobil firması reklamlarında özellikle SUV araçlarını ya da bunlara benzer makyajlı kasa araçların reklamını arttırdı. Bu da bu yıl yollarda daha yüksek araçlar göreceğiz demek oluyor.

Yeni araçların renkleri de alışılmış siyah - beyaz - gri üçlemesinden çıkmış durumda. Maviler, morlar, turuncular ve kırmızılar araç piyasasına geri dönüş yaptı. Çoğu firma fabrika çıkışı olarak capcanlı renkleri tercih ediyor. Lansman renkleri de bu tespiti doğrular nitelikte.

Denizli Araç Kiralama Multimedya Özellikler

DONANIMLI ARAÇLAR HER ZAMAN 1 ADIM ÖNDE

Araç kiralarken konforu da dikkat eden kullanıcılar, 2021 yılında araçların Android Auto veya Apple Car Play'i desteklemesini de önemsiyor. Böylece özellikle uzun yolda kullanacak müşteriler araçlarında çoğu multimedya özelliğe rahat bağlanıyor, Spotify, Youtube Music ve Whatsapp gibi uygulamaların araç modlarını kullanabiliyor.

Teknoloji çağında bağlantısının hiç kesilmemesini isteyen pek çok kişi araçlarını adeta uzay üssü donanımında kullanıyor. Özellikle çocuklu ailelerde arka koltuk fonksiyonları da önem kazandı. Koltuk arkası ekranlar, arka koltuk kolçakları, arka koltuk çakmak ve USB girişleri çoğu müşterilerin rent a car firmalarından talepleri arasına girdi.

Covidle beraber değişen düzenler ve yeni kurallara kolay adapte özelliği olan insan, her zamanki gibi alıştı. Hijyen tedbirleri, bireysellik ve daha birçok özellik yeni yılda ve rent a car sektöründe devam edecek gibi.

Denizli Carpass Rent a Car gibi çağın gerekliliğini iyi analiz eden ve yakalayan, müşterilerinin isteklerine ve görüşlerine her daim açık olan firmalar 2021'de de önceden olduğu gibi kazanan taraf olacaktır.

Volvo x c90

Volvo x c90

Başlangıç Fiyatı /gün Araç Detayları
LAND ROVER DİSCOVERY

LAND ROVER DİSCOVERY

Başlangıç Fiyatı /gün Araç Detayları
Range Rover evogue

Range Rover evogue

Başlangıç Fiyatı /gün Araç Detayları
Jaguar E-Pace otomatik

Jaguar E-Pace otomatik

Başlangıç Fiyatı /gün Araç Detayları